Az egészséges juharszirup

A juharszirupot az amerikai indiánok csak ’édes víznek’ nevezték. Manapság már leginkább a mézhez hasonlítjuk. Édes íze ne tévesszen meg senkit, ugyanis egészséges és nem terheli meg annyira a szervezetet sem. Az emberi szervezetre számtalan jótékony hatást képes kifejteni! A juharszirup bizonyított, hogy nem csak finom, de egészséges is. Kiválú minőségű juharszirup

 • A juharszirup immunerősítő, hiszen magas az ásványi anyag tartalma. A szervezet számára fontos aminosavakat is tartalmaz. Vitamintartalma mellett sem mehetünk el szó nélkül. A juharszirup vitaminjai fontosak a sejtek működéséhez. Legnagyobb mennyiségben niacint, kolint, riboflavint, B5-vitamint tartalmaz.
 • Jó antioxidáns, mivel nagyszerű forrása a mangánnak. Ez az ásványi anyag amellett hogy energiát ad, segít az immunrendszer megerősítésében, ezáltal szembeszáll a különböző baktériumok és fertőzések ellen. A juharszirup antioxidáns vegyületeiről megállapították, hogy semlegesíthetik a szabadgyököket is, és csökkenthetik a sejtek oxidatív károsodásának mértékét. Antioxidáns vegyületei közül az egyik legfontosabbak a fenolok, amelyek segíthetnek cukorbetegeknél szinten tartani a vércukrot, mivel megakadályozzák, hogy az enzimek a szénhidrátokat cukorrá alakítsák.
 • A juharszirup fontos tápanyagok tárháza: Tartalmaz cinket, vasat, magnéziumot, mangánt, kálciumot és káliumot. A juharszirup tápanyagai támogatják a szervezet egészségét, és segítenek fenntartani a fehérvérsejtek számát – közvetve harcolnak a megfázás és a vírusok ellen.
 • Tartalmaz flavonoidokat, amelyek köztudottan jó hatással vannak a szervezetre – Maga a juharfa a flavonoidokkal öli meg a számára ártó baktériumokat. A szirup sem működik másképp: Az értékes vegyületeknek köszönhetően véd a betegségekkel szemben.

 • A cukornál alacsonyabb kalóriaértéke, ezért a cukor, de még a méz helyett is ajánlott főzéshez, sütéshez, italok ízesítéséhez. A juharszirupi evőkanalanként 52 kalóriát tartalmaz, a méz például 62 -t. Mindehhez hozzájön még, hogy igen erőteljes az íze, ezért kisebb mennyiséget is elegendő belőle használni – Amolyan csökkentett kalóriabevitelként funkcionál.
 • Míg a mesterséges ételízesítők megváltoztatják az ételek ízét, addig a juharszirup kiemeli az ízeket. Egyes tanulmányok szerint a mesterséges ételízesítők mellékhatásokat is okozhatnak, hiszen a feldolgozás során kémiai eljárásokat alkalmaznak, és oylan adalékanyagokat adnak hozzájuk, amelyek nem feltétlenül egészségesek. A tiszta juharszirup 100%-ban természetes, nem tartalamz adalékanyagokat, mesterséges ízesítőket!
 • A juharszirup segít csökkenteni a zsírbevitelt. A ’Fat Secret’ élelmiszer és táplálkozási adatbázisa szerint nem is tartalmaz zsírt, így a tiszta juharszirup a legjobb minőségű főzésre alkalmas zsiradékok egyike. Használhatjuk a húsok ízének fokozására, a sütemények és az édes kenyerek édesítésére.
 • A kutatások bebizonyították, hogy a juharszirup polifenolokat is tartalmaz. A polifenolokról köztudott, hogy antioxidáns - és gyulladáscsökkentő hatásúak, illetve képesek szabályozni a vércukorszintet is.
 • Egyes dietetikusok a szuperételek egyre bővülő skálájára sorolják a juharszirupot. Hogy miért? Például mindössze 100g juharszirup elegendő, hogy biztosítsuk a mangán napi bevitelének 100%-át, vagy éppen a cink ajánlott napi mennyiségének 28%-át.
 • A rendszeres juharszirup fogyasztás széppé és egészségesebbé teszi bőrünket, erősíti a hajat és javítj a látást.
 • Segít a szervezet regenerálódásában. Felbontja a szervezetben felhalmozódó zsírt. Jobb közérzetet biztosít, így növelve hétköznapokon a munkához való kedvet. Regenerálja az izmokat és erősen tartja a csontokat.
 • A juharszirup több mint 30%-át tartalmazza a riboflavin napi szükséges mennyiségnek. A riboflavinról tudni kell, hogy biztosítja az egészséges anyagcserét!
 • Kiváló méregtelenítő, fontos összetevője egy méregtelenítő kúrának, ami ’fűszeres limonádé kúraként’ vált ismertté , és már az 1940-es évek közepétől alkalmazzák. A juharszirupos diétáról itt olvashat bővebben...