Fogyókúra juharsziruppal

A fogyókúra sikere legnagyobb részt a rendszeres mozgáson és a rostban gazdag, csökkentett kalóriatartalmú táplálékokon múlik.

Az ételek mellett azonban az italokra is érdemes odafigyelni, hiszen a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás miatt a szervezet anyagcseréje nem működik kellő intenzitással.

„Minden idők legjobb karcsúsító itala”

A fűszeres Limondé kúra, vagy ahogyan angolul nevezik ’Lemon Detox’ közel sem új keletű dolog, mégis kevesen ismerik. Röviden úgy fogalmazhatnánk meg a lényegét, hogy súlycsökkentés limonádéval.

A kúrát már a 40’es évek közepén kifejlesztette Stanley Burroughs egészségügyi szakember. Mr. Burroughs tisztító kúrája olyan jól sikerült, hogy a szakember később kiérdemelte a ’Master Cleanse’ becenevet, ami magyarra fordítva a ’tisztítás mesterét’ jelenti. No de lássuk miért is olyan hatékony ez a szuper fogyókúrás ital!

A fűszeres limonádé kúrának 5 alappillére, azaz az 5 legfontosabb hatása a következő:

  • Szervezetünk megtisztul a felgyülemlett salak –és méreganyagok sokaságától.
  • Tisztítja a vesét és az emésztőrendszert.
  • Vértisztító hatású, megakadályozza a vércukorszint ingadozását.
  • Felfrissít és energiát ad. Csökkenti a gyengeséget és a fáradtság érzetet.
  • Fokozza az anyagcserét
  • + magas C-vitamin tartalmú

A kúra végeztével pedig a hőn áhított súlycsökkentés is bekövetkezik. Mindezekhez hozzátartozik még, hogy bőrünk és hajunk is fényesebbé válik – valóban szuper italról van szó!

A limonádé összetevői:

  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 késhegynyi Cayenne-bors
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

A fűszeres limonádé pozitív hatásait az összetevőinek köszönheti. Különösképpen igaz ez a juharszirupra, amely összetevő rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint magas fruktóz szintjének köszönhetően csökkenti a szervezet szénhidrát-igényét. A Cayenne-borsról pedig tudni kell, hogy élénkíti a vérkeringést és felpörgeti az anyagcserét.

Fontos!

Minősített kanadai juharszirup

Egy teljes kúra 10 napig tart. Ellenben érdemes még itt felhívni rá a figyelmet, hogy aki még sosem próbálkozott méregtelenítéssel, vagy hasonló fogyókúrával, annak az elején elég – mondjuk a felére – leredukálni az időtartamot.

A kevert limonádéból naponta max. 2 litert ajánlott elfogyasztani, a szakemberek úgy tartják, hogy 6 – 12 pohár között van az ideális napi beviteli mennyiség. Az italt frissen facsart narancs vagy grapefruit levével, vagy akár egy cseppnyi kamillával vagy borsmentával még ízesebbé lehet tenni.

Az eredeti Burroughs-féle kúra önmagában a limonádén alapul és nem javasolja a szilárd táplálék bevitelt a szervezetbe. „Ha éhes vagy, igyál egy pohárral” – tartotta Burroughs. Ilyen drasztikus diéta megkezdése előtt azonban javallott kikérni a háziorvos véleményét.

A kúra befejezését követően fokozatosan kell visszatérni a korábbi étrendedre. Mivel a gyomor és az emésztőrendszer lényegében 10 napig pihen, a hagyományosnak számító ételekhez fokozatosan kell visszatérni. Ne kezdjünk össze-vissza habzsolni!

Egy kis ösztönző:

A juharszirupos fogyókúra eléggé népszerű a sztárvilágban is. A híres popdíva, Beyoncé a ’Dreamgirls’ című film forgatása előtt 2 hét alatt 9 kg-ot fogyott olyan fogyókúrás italokkal, amelyek közül leginkább a Cayenne-borsból, juharszirupból és friss limonádéból könnyen elkészíthető fűszeres-limonádét fogyasztotta. Beyoncé-hoz hasonlóan a fűszeres limonádé kúrájára esküszik a színésznő és rádiós szereplő Robin Quivers is, aki állítólag 27 kg-tól szabadult meg egy jóval hosszabb diétát követően amelyenk alapját mondani sem kell, hogy a fűszeres limonádé kúra megismétlése képezte.